Staattiset kotisivut - miksi ja sopivatko ne minulle?

Staattisten kotisivujen isoin etu dynaamisiin, usein Wordpress-ohjelmistolla toteutettuihin kotisivuihin nähden on se, että staattiset sivut eivät vaadi minkäänlaista tietoturvaan tai kotisivumoottoriin (wordpress) itseensä liittyvää ylläpitämistä. Ylläpidät vain kotisivusi sisältöä ja siinä kaikki (tai me voimme tehdä tämän edullisesti puolestasi).

Kuva HTML-koodista Wordpress vaatii säännölliset päivitykset ja niin vaativat myös kaikki siihen asennetut lisäosatkin (plugins). Esim. hakukoneoptimointi, lomakkeiden käsittely ja roskapostinesto- ja tietoturvalisäosat tyypillisesti vaaditaan jokaiselle wordpress-sivustolle. Mikä tahansa päivitys itse wordpressiin, tai sen lisäosiin, voi rikkoa sivuston toiminnan osin tai kokonaan. Et ehkä itse edes huomaa, että sivuston lomake ei enää toimikaan, tai et pääse enää ollenkaan muokkaamaan sivustosi sisältöä yhden lisäosan päivityksen jälkeen. Tällöin tarvitaan teknistä osaamista korjaamaan tilanne. Jotta huomaisit mahdolliset rikkimenneet asiat sivustollasi, tulee sivuston toiminta käytännössä testata jokaisen päivityksen jälkeen uudestaan, tämä on työlästä. Hieman lisäosista ja niiden määrästä riippuen, päivityksiä tulee helposti viikottain ja kovin montaa päivitystä ei kuitenkaan suositella jätettävän väliin, mieluummin ei yhtään.

Wordpress voi kuitenkin olla hyvä vaihtoehto, jos haluat kirjoittaa sivuillesi säännöllisesti uutta sisältöä, pidät esim. yrityksesi blogia sivustolla ja olet teknisesti pätevä hoitamaan sivuston tekniset päivitykset tai ostat tämän toimen itsellesi ulkoa palveluna.

Toinen merkittävä etu staattisten kotisivujen eduksi on hinta, staattiset kotisivut ovat hyvin halvat ylläpidollisesti; ELOSOL:n tekemien kotisivujen säilöminen web-hotellissa maksaa vain 1.2€/kk (sis. ALV). Dynaamiset sivut maksavat tyypillisesti alkaen 6-10€/kk. Jo kahdessa vuodessa hintaeroa tulee 115-211€!

Staattiset sivut sopivat sinulle, jos sivustoosi tulee vähän muutoksia, osaat itse html-kielen perusteet, tai et ole aivan vasta-alkaja IT-taidoiltasi. Opettelukynnys pienten muutosten tekemiseen on suht pieni ja me autamme tässä mielellämme alkuun, emmekä peri tästä mitään lisämaksua.

Esimerkiksi kuvan tai tekstin (esim. sivulla näytettävä aukioloaika) vaihdon sivulle oppii varsin nopeasti. Isommat muutokset esim. sivun rakenteeseen taas vaativat enemmän taitoja HTML-koodauksesta. Jotkut asiakkaamme ovat kyllä innostuneet tätäkin tekemään itse.

ELOSOL auttaa sivujen päivityksessä edullisesti, jolloin teknisiä taitoja ei tarvita, vaan riittää, että laitat meille vaikka sähköpostia ja kerrot esim. aukioloaikojen tai muun leipätekstin muutoksesta, jotka haluat sivulle muutettavan. Me teemme muutokset ensitilassa ja sinä voit keskittyä aivan muihin asioihin. Joko mainitsin, että emme ryöstä sinua tästä palvelusta? ;)

Ota yhteyttä ja kerro millaisia sivuja olisit vailla, niin me autamme!


Takaisin kotisivut-sivulle