Ja niin se alkoi…

…ELOSOLIN tarina nimittäin. ELOSOL on sivutoiminen tietotekniikan palvelualan yritys, jota pyöritän sen minkä päätöiltäni kerkeän ja vapaa-ajan vietoltani maltan. Yrityksen liiketoiminta koostuu yksityisille ja yrityksille suunnatuista tietoteknisistä palveluista, kuten erilaiset ohjelmointi-, tuki- ja koulutuspalvelut, sekä kotisivujen teko.

Idea yrityksen perustamisesta on kytenyt takaraivossani jo pidemmänkin aikaa ja nyt kesälomalla ”yrityskärpänen” puri niin pahasti, että homma vihdoin konkretisoitui. Nyt saa tehdä ihan luvan kanssa lisähommia asiakkaita laskuttaen, näiden voidessa vähentää ostamansa palvelut monessa tapauksessa kotitalousvähennyksinä. Yritysasiakkaan taas ollessa kyseessä, ostetun palvelun voi vähentää yrityksen tuloksesta ja ALV:n verotuksesta. Virallisena yrityksenä pääsen myös itse hyötymään vähennyksistä ostaessani erinäisiä firman pyörittämiseen tarvittavia palveluja ja tuotteita.

Aika näyttää millaiseksi ELOSOLIn taival muodostuu. Päätöitä ei kuitenkaan ole tarkoitus jättää. Erilaisia liiketoimintaideoita ainakin on enemmän mitä pieneen kuuppaani kunnolla mahtuu, varsinkin erilaisten toteutettavien webbipalveluiden suhteen. Mutta aloitetaan nyt kuitenkin jostain, ja hienosäädetään toimintaa matkan vartella tarpeen mukaan.

Toivon että ihmiset löytävät ELOSOLin palvelut ja ovat niihin tyytyväisiä. Suuremmin en ole ajatellut vielä mainontaan panostaa, sen aika tulee ehkä vähän myöhemmin.

Sanoisin, että yritystoiminnastani teen 50% puhtaasti ansaintamielessä ja toisen puolikkaan ihan vain harrastuspohjalta. Se, että elantoni ei ole kiinni  toiminnasta, sallii hinnoitella palvelut varsin kilpailukykyisesti. Hinnat eivät ole polkuhintoja, mutta monilta osin kuitenkin selvästi halvempia mitä kartoittamani kilpailevat yritykset seudulla pitävät (he tekevät leipänsä työllään). Uskaltaisin siis sanoa, että suhteessa alaan yleisesti, hintani ovat monilta osin halvat. Silti sen verran arvostan vapaa-aikaani ja tällöin tekemiäni  töitä, että hintaa pidän sen verran, että myös ansaintamielessä motivaatio tekemiseen säilyy.

Omaan n. 20 vuoden kokemuksen tietotekniikka-alalta – sekä ohjelmistokehityksestä, että siihen liittyvästä laadunvarmistuksesta. Jokusia webbisivuja ja ”softakikkareita” on tullut myös tehtyä tutuille ja puolitutuille, tai ihan vaan omaksi iloksi. Olen myös kouluttanut, niin työelämässä, kuin sen ulkopuolellakin, jonkin verran myös seniori-ikäisiä ihmisiä. Tietoa ja taitoa on tarttunut matkan varrella puseroon, mutta en kuitenkaan ole ”kaikkien alojen erityisasiantuntija”, puutteitakin osaamisessa kyllä löytyy. Jos jokin asia on minulle uusi, otan siitä selvää, enkä tältä osin laita asiakasta maksamaan. Ja jos niin onnettomasti kävisikin, että ongelma ei ratkea, laskuakaan ei perässä tietenkään tule, vaan autan asiakasta eteenpäin kunnes asia on selvinnyt – en halua jättää asiakkaitani pulaan.

Otan mielelläni vastaan kaiken mahdollisen palautteen liittyen yritykseni toimintaan. Minkälaisia tarpeita juuri sinulla on, tai on ollut? Tai mitä tuotteita haluaisit nähdä myynnissä tai vuokralla? Kaipaisitko joltain alueelta koulutusta?
Palautteen voi laittaa myös anonyymisti nettilomakkeen kautta, kirjoita silloin nimikenttään vaikka ”anonyymi palaute”.

Mukavaa ja lämpenevää kesää!

-Teuvo Eloranta

2 Replies to “Ja niin se alkoi…”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *