20 syytä käyttää Kindleä

Arvostan toki kirjojakin, mutta alla käytännön syitä miksi olen kuitenkin siirtynyt täysin Kindlen käyttäjäksi (Amazonin sähköinen kirjanlukija), enkä halua enää pitää edes kirjaa käsissäni:

1) Kindle painaa selvästi vähemmän kuin kirja

2) Ei tarvitse kääntää sivuja, pelkkä täpäytys sormella riittää

3) Helppo lukea monissa asennoissa, pitää vaikka polvella samalla kun mussuttaa mysliä sohvalla . Myös yhdellä kädellä eri asennoissa ja paikoissa kirjan pitäminen on huomattavasti helpompaa ja mukavampaa kuin yhdenkään kirjan tai pokkarin.

4) Amazonin valikoima kirjoissa on aivan mieletön + samoja kirjoja ei saa Suomesta mitä Amazonista saa.

5) Sähköisten kirjojen hinta on murto-osan paperisista. 95% kaikista ostamistani kirjoista on haarukassa 4-6€. Viimeisimmät ja tuoreimmat hittikirjat ovat toki kalliimpia, mutta silti yleensä kai paperisia halvempia. Kindlen hinta säästyy kuitenkin takaisin varsin nopsaan edullisten kirjojen ansiosta. Huom, ei postikuluja.

6) Kirjan ostaaksesi ei tarvitse kuin klikata osta-nappulaa Amazonin sivuilla (1-click buy) ja kirja ilmestyy saman tein omalle lukulaiteelle muutamassa sekunnissa. Ei tarvitse lähteä mihinkään, ei odotella, ei käyttää omaa aikaansa kuin hetken, ei maksaa bensoista, parkkikuluista eikä postimaksuista. Kirjan voi etsiä ja ostaa helposti yhdellä klikkauksella myös kindlen omasta amazon-käyttöliittymästä suoraan. Molemmat osaavat tarjota esim. kirjasarjan seuraavia kirjoja ostettavaksi.

7) Sähköisen musteen tuijotus on täysin erilainen kokemus esim. kännykkään tai tablettiin nähden. Näitä jälkimäisiä en lukemiseen käyttäisi kuin vain satunnaisesti. Sähköinen muste on ällistyttävän samanlainen pinnaltaan kuin normi kirja. Luulen, että tämä laitteen tuijottaminen on (aiheetta) se syy, miksi moni ei pidä ajatuksesta lukea kirjaa muuten kuin paperisena. Testatkaa joskus ja hämmästykää kokemuksesta!

8) Kirjan luettuani, voin postata arvostelun (tähtimäärän) heti Goodreadsiin ja Amazoniin suoraan lukulaitteesta

9) Voin lukea sängyssä pimeässä säädettävän taustavalon ansiosta. Kun tulee uni, lasken kirjan viereen ja laitan silmät kiinni. Ei tarvi sammutella kattovaloa, tai viritellä lukuvaloa.

10) Englanninkielistä kirjallisuutta lukiessani voin tarkistaa sanan merkityksen painamalla sen päältä hetken. Dictionaryn lisäksi voin tarkistaa merkityksen myös esim. wikipedia-artikkelista.

11) Myös jatkuvan sana-avun saa päälle; sanojen yläpuolelle ilmestyy pienellä fontilla sen kuvaus. Tämä yllättäen ei vaikuta mitenkään lukukokemukseen, ja herkkyyden voi säätää myös.

12) Amazonin ulkopuolelta ostettavat kirjat voin lähettää sähköpostilla omaan amazon-tilini osoitteeseen, jolloin kirja ilmestyy lukijaani. Olen näin tehnyt käytännössä vain jokuselle ilmaiselle kirjalle.

13) Muista kuin amazonista ostetut, muun formaattiset kirjat voi muuttaa Kindlen ymmärtämään muotoon, mutta en ole tätä ominaisuutta vielä tarvinnut. Amazonin valikoima riittää kerrassaan mainiosti (luen lähinä scifiä).

14) Kirjoja tai kindleä en pidä aina mukana, mutta kännykkää kyllä. Näin ollen minulla on halutessani aina käsillä lukemani kirja.

15) Luen vain englanninkielistä materiaalia, jolloin en käytännössä kuitenkaan tarvitse kohtaa 13

16) jotkut lukevat esim. kännykällä bussissa kirjaa, ja jatkavat kotona myöhemmin kindlellä. Paikka johon jäätiin sykronoituu kaikkien lukutapojen välillä, eli tässä tap. kindle osaa avata sivun, johon kännykällä jäätiin.

17) kindleen mahtuu tuhansia kirjoja, joten näiden säilytys kotona on aika helppoa, tilaa ei tarvita. Samoin voin matkalle ottaa vaikka koko kirjastoni mukaan. Ei paina, eikä vie tilaa.

18) Kirja kyllä pitää joskus ladata, mutta yhdellä latauksella kuitenkin lukee useamman kirjan, joten en laske tätä edes miinuspuoleksi, niin harvoin tuon joutuu tekemään.

19) Kindlen valmistus itsessään ja tilaaminen kotiin kuluttaa tietysti hitusen luonnonvaroja, mutta niitä säästyy rutkasti enemmän sitä kautta, että ensimmäistäkään puuta ei tarvitse sähköisten kirjojen takia kaataa, kirjat kulkevat luokseni sähköisesti, ja hävittämiseenkään ei tarvita kuin klikkaus, jos niin haluan. Verrataan vaikka siihen, että lämmitän autoa ensin pari tuntia, rykäsen sen käyntiin, ajan postitoimipaikkaan, bensaa palaa ja ilma saastuu, haen kirjan, rykäsen auton käyntiin ja ajan kotiin. Puran kirjan paketista (jotka vien myöhemmin autolla pahvinkeräykseen) ja vasta nyt pääsen lukemaan.

20) Kirjoihin tehdään päivityksiä. Miten päivität fyysisen kirjan? Ostamalla sen uusiksi. Sähköinen kirja päivittyy yhdellä klikkauksella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *